Juffrouw Jansen

Houdt van klassieke combinaties in zwart-wit.

Juffrouw Jansen

Juffrouw Jansen is al even vrouwelijk als haar naam doet vermoeden. Ze houdt van klassieke combinaties in zwart-wit maar bekijkt de wereld ook graag door een roze bril. Naar haar leeftijd is het slechts gissen, stijl is tijdloos, constateerde Coco Chanel al. En zo is het maar net. Geïnspireerd door filmklassiekers en stijliconen van weleer laat Juffrouw Jansen vervlogen tijden herleven. Nostalgie met een vleugje Nederlandse nuchterheid.

Van Juffrouw Jansen wordt weleens gezegd dat ze zo Hollands is als drop. Zou daar haar voorliefde voor de kleur zwart vandaan komen? Een stijlvolle little black dress met corsages, parels of strikken ontbreekt nooit in haar garderobe. Het zijn van die ontwerpen waarin je prima op de fiets boodschappen kunt doen maar die ook zeker niet zouden misstaan op de rode loper. Casual chic is waarschijnlijk beste omschrijving. Haar stofkeuze staat immers garant voor draagcomfort: in de pers kreeg ze al eens de bijnaam ‘Juffrouw Jersey’ vanwege haar signature materiaal.

Hoewel ze trots is op haar Hollandse nationaliteit is Juffrouw Jansen het type wereldreiziger. De kans is groot dat je haar op een dag in Hamburg, Toronto of St. Petersburg tegenkomt! Ze keert steevast naar Amsterdam met een koffer vol inspiratie voor het nieuwe seizoen.

Wie wel eens bij haar bezoek gaat weet dat het er bij Juffrouw Jansen nooit hetzelfde uitziet. Dat komt natuurlijk door haar liefde voor kunst en design. Behalve een indrukwekkende collectie handtassen, parelkettingen en hoedjes groeit haar kunstverzameling gestaag. Die liefde is overigens geheel wederzijds: kunstenaars omarmen haar verfijnde nonchalance en haar jurken werden vereeuwigd op de schilderijen van Sam Drukker. Heel eervol, al gaat Juffrouw Jansen er zeker niet van naast haar schoenen lopen.

Over schoenen gesproken, wandel het Juffrouw Jansen-museum binnen via een wenteltrap in de vorm van een reuzenpump in shocking pink. Laat je verrassen door de stijlvolle inrichting met een surrealistisch tintje. Een witte cocktailtafel heeft geen poten maar wulpse vrouwenbenen. Dit designobject uit de serie Meubelcouture is ontworpen door Nederlands bekendste schoenenontwerper Jan Jansen – geen familie – en is een hommage aan de prachtige vrouwen van Rubens. Vrouwelijkheid ten voeten uit, zo ziet Juffrouw Jansen het graag.